top of page

Meals & nutrition

Public·74 members

[[Direktesendt TV<<<<]] MIF mot FFK på online 24 april 2023

Fredrikstad Menn Senior A - Hjem - Norges Fotballforbund Kontaktinformasjon til Fredrikstad Menn Senior A, og oversikt over de siste og kommende


Norsk Tipping-ligaen: Fredrikstad 2 - Mjøndalen 2 - Direktesport 14:55 · Eiger - Loddefjord · Strindheim - Steinkjer · Trønder-Lyn - Nardo · Kolstad - Byåsen · Mandalskameratene - Halsen · Elverum - Førde · Sandviken - Os ·

Klubben må finne seg i å være i skyggen av Strømsgodset, som er inne i sin store periode. Men i patriotene aner at 60-åringen går mot lysere tider. Blir det snart opprykk til 1. divisjon og toppseriespill på N. Eiker Stadion? Etter en frisk start i serien, faller laget av og mister muligheten for opprykk denne gangen.

Eiker Stadion med John Toshack i spissen. Altså første europacup-kamp på en «bygdearena»: Nedre Eiker Stadion. Senere har klubben møtt både Bayern Mûnchen og Werder Bremen, og vant overraskende 1-0 mot sistnevnte på Weser Stadion i 1989 Av andre engelske gjester på N. Eiker Stadion kan nevnes Wolverhampton og Leicester. PS! Hør også Boye Skistad og Roar Norheim Larsen fortelle om fotballhistorien i MIF! Yngre lesere bør merke seg at før og etter krigen var det først og fremst cupkampene norsk fotball dreide seg om. Vi må helt fram til 1970-årene før serien fikk en tilsvarende posisjon og prestisje.

Men den jevnspilte kampen på Hamar avgjøres ikke før i ekstraomgangene. Gubbe må forlate arenaen med skade, og «guttane fra Plankebyen» vinner til slutt 3-2 etter en fatal feil av MIF’s høyreback. Samme året møtes MIF og Lyn i Mjøndalen til finale i Norgesserien, og MIF påføres sitt første hjemmetap siden 1930! På vintersiden blir mif-gutten Kristian Kongsrud klassevinner i Birkebeinerløpet på dagens 3. beste tid. I bandy deltar MIF som et av 4 norske lag i en svensk-norsk bandyserie.

Fotballsesongen blir ujevn, og det er sågar jubel i bussen etter uavgjort mot Raufoss i nest siste serierunde, siden plassen var sikret. Men i seriekampen mot Rosenborg i Trondheim tidligere i sesongen markerte Eiker-laget sitt grep om trønderne, og beviste at statistikken ennå gikk i MIFs favør. Etter en jevn kamp dukket nemlig «Rosenborgdødaren», Jan Erik Holmen, opp som troll i eske og stupheadet inn 1-0 bak Geir Karlsen, som til da hadde holdt buret rent i seriesammenheng. I cupens 3. runde var det bare å ta av seg hatten for trollmannenTom Lund og Lillestrøm, som da befant seg i 2. LSK vant 5-3 i en utrolig sjanserik kamp, der MIFs reduseringer hver gang ble kvittert av en ny hjemmeskåring. En trøst var at Kanarigfuglene banket Skeid hele 5-0 i 4. runde. Sportslig allsidighet – og Egil Solbergs superfrispark.

runde ble det 5-0 tap for etablerte Lyn, Oslo. Mot Odd for første gang. MIF spiller seg fram til 3. runde. Bygdelaget, rettere sagt «arbeiderguttene» fra Eiker holder storfavoritten Odd på pinebenken med 1-1 etter hele 4 ekstraomganger!! Men i omkampen i Skien ble det 5-1 til «oddærane». Dette ble det første av mange dramatiske møter mellom de to klubbene i årene som fulgte.

I kvart’n er Lyn gjester i Mjøndalen. MIF makter å utligne til 2-2, men taper til slutt 4-2 for Dutte Berg og co. Cupsensasjon og finalespill. Årets store høydepunkt blir semifinalen mellom toppserielaget Rosenborg og MIF i divisjonen under. RBK med radarparet Iversen og Sunde er storfavoritter. Interessant er det å merke seg en spiller ved navn Nils Arne Eggen på stopperplass. Den nye publikumsrekorden lød på 15. 000, og legendariske Bjørge Lillelien var på plass i 3.

MIF må vinne for å være sikre. Men det varer og rekker før Brede Skistad til slutt får kranglet med seg ballen og gjør 1-0. Det blir opprykk til den nye 12-klubbserien etter mange år i skyggenes dal. 7. -plass og 3-0 over SIF. Erik Solberg fortsetter å hoppe langt, og det blir 5. -plass i Odnesbakken. Liv Hanna gjentar bedriften fra året før med sin 3. -plass i junior-NM på ski, og skifolket jubler over den nye lysløypa ved MIF-hytta.

På turnfronten imponerer Tove Haugen med 3 gull og 1 bronse i landsfinalen. Det ettertraktede Bergenskruset går også til MIF-jenta dette året. Klubbens allsidighet markeres ved mange gode friidrettsresultater, også på nasjonalt plan. Men bruntrøyene må slite for å holde hodet over vannet i serien, bl. a. blir halve laget slått ut av virus før hjemmekampen mot Viking. En stor triumf ble likevel 4-1-seieren over RBK på Lerkendal, der MIF ledet 4-0 etter 20 minutters spill! For øvrig huskes sesongen for Egil Solbergs mange superfrispark, for eksempel hans kanon fra 25 meter på en regnvåt Start stadion, som traff krysset og smalt i bøylen på motsatt side bak en fortumla Roy Amundsen. I cupen ryker vi ut med 4-1 for Raufoss i 4. runde.

I likhet med for eksempel Lillestrøm og Sogndal er det fotball folk flest også forbinder med stedsnavnet Mjøndalen. Det skyldes ikke minst at klubben, tross sine bølgedaler, har hevdet seg med styrke helt fra 1920-årene av. Før vi går i gang med de viktigste høydepunktene i klubbens historie, er det vel verd å merke seg at MIF var den første klubben utenom byene som ble norgesmestre. Det samme gjaldt Europacupen, der MIF debuterte mot Cardiff i 1969 og var altså vertskap for waliserne, som gjestet N.

Til 5. runde, men tap for Sarp. For annet år på rad tar Kristian Kongsrud klasseseieren i Birkebeiner’n. I cupens 4. runde blir det nytt et møte med Viking, der MIF vinner med 3-1. Men i kvartfinalen måtte vi gi tapt med 4-1 for et talentfullt og pågående Sarpelag på Marienlyst Stadion, der kjente spillere som Harry Yven, Jakken Johansen og Olav Navestad fikk briljere mer enn MIF-tilhengerne satte pris på. Mer sølvtøy i skapet! Ny kongepokal til klubben. Denne ganger er det bandyguttene som står for bragden ved å beseire Stabæk med 2-0. I Vikkollbakken flytter den kjente KIF-hopperen, Petter Hugsted, bakkerekorden til 70 m.

Moss FK Her finner du de offisielle sidene for Moss

Åtte seriekamper uten tap! Men først må nevnes MIFs nye skitalent, Vera Larsen, som tar 5. -plassen i hovedlandsrennet på Voss. Hun viser også styrke på friidrettsbanen med sitt KM på 1500 m. Bandylaget når til finalen, men taper for Ullevål. Det nye seriemesterskapet innføres. Hva så med årets fotballsesong etter 3 år med ryggen mot veggen? Det så nemlig ikke lyst ut da vårsesongen var over: 7 poeng og på kvalik-plass. Kom det av trener Formos beinharde vintertrening? Men etter feriesamlingen i Grimstad var det et nytt lag som startet høstsesongen. MIF satte ny, norsk serie-rekord med 8 sammenhengende kamper uten tap. Laget endte midt på tabellen à poeng med SIF, men på plassen bak. Cupen: Nok en gang til semifinalen mot RBK på en høstvåt Lerkendal, som endte med 2-1 til hjemmelaget.

Mjøndalen IF Fotball - Facebook han fikk debutere fra start mot Kongsvinger. Sondre Granaas er en spiller for fremtiden,

Start IK Start sin nettside. Her finner du nyheter, videoer, spillerprofiler, terminlister, resultater, informasjon om klubben og klubbens

MIF – RBK i nytt cupdrama. Endelig lykkes det bandylaget å gå til topps i NM, for første gang siden 1947! «Bandyfienden» Drafn må tåle et knepent 2-1-tap. Etter middelmådig seriespill blir cupen en ny oppmuntring. Etter seier over Start i 4. runde er alle spent på trekningen. Atter en gang blir det Rosenborg på N. Eiker Stadion! RBK utligner til 1-1, men John Olsen, MIFs ytre venstre, sørger for seiersmålet. I semifinalen venter en annen aristokrat, nemlig FFK.

Strømsgodset Strømsgodset · Troppen mot HamKam · Praktisk info:

«Årets MIF-kamp» kom i aller siste serierunde mot Brann i Bergen, som endte med 2-0 seier til MIF. Selv Dagbladets kritiske sportsreporter, Isdahl, måtte berømme bruntrøyene og karakteriserte forestillingen som den beste klubbkampen han hadde sett på mange år. Superinnbytter Tor Erling Gunnerud og Arnt Kortgaard satte inn hvert sitt mål foran øynene på nærmere 23. 000 bergensere. I cupen ble det «bare» 4. Det var Odd Iversens hodespill som satte en brå stopper for MIFs videre avansement denne gangen. Kampen endte 2-0 til Vålerenga. Skulle man så le eller gråte av SIFs kjempetabbe i siste kamp mot Molde? Drammens stolthet fikk seg hele 6-1 på baken og måtte ta turen ned i 2. Med SIFs degradering er det bare 4 lag som har holdt seg i 12-klubb-seriens 5-årige historie: Brann, Mjøndalen, RBK og Viking. Nedrykk med gull-ambisjoner, Europacup og junior-NM.

Tredobbelt triumf for lagidrettene!! I bandy blir en nye storhetsperiode innledet dette året, markert av både seriemesterskap og Kongepokal. I finalen mot Stabæk på Valle Hovin snudde de brune 0-2 til 4-3. Laget deltar også i den nyopprettede » Europacupen» og i døgnet-rundt-turneringen i Ljusdal. En langt større sensasjon står imidlertid fotballguttene for, ved å ta seriesølvet, slått på målstreken av Lillestrøm med ett fattig poeng.

Bandylaget spiller seg fram til finaleplass, men må melde pass for Drafn på sørpeføre i Drammen. Det blir 4-1 til de grønne. Fotballaget greier ilddåpen i toppserien, men må slite for å sikre 7. -plassen. Årets dessert med krem på ble nok 3-0-seieren over Strømsgodset på N. Eiker Stadion. I cupen tar RBK revansj fra -67 og -68 og vinner semifinaleoppgjøret med 2-0 under håpløse spilleforhold på Lerkendal. Et poeng er at hoppfantomet Bjørn Wirkola tegnet seg på skåringlisten. Hodet over vannet – men ikke mer.

MIF-treneren etter stortap: – Helt perfekt for oss Ole Amund Sveen, som spilte 90 minutter som MIF-kaptein lørdag, tar selvkritikk for unødvendige balltap på midtbanen mot

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

bottom of page